Kinder jumpsuit (pyama).


Kinder jumpsuit (pyama).



By: christel - Jan. 31, 2024 -




De creativiteit van mijn kleindochter, die mij vroeg om een pyjama te maken uit één stuk.

Met deze betoverende jumpsuit, perfect om in te spelen of heerlijk in te slapen!

Met slechts 1 meter tricot stof, een rits, een stukje vlieseline H180 en wat garen, kun je een prachtige outfit creëren die zowel comfortabel als stijlvol is.

Duik in modebladen om het ideale patroon van een T-shirt en een short te vinden in dezelfde maat. Of maak het jezelf gemakkelijk en download het patroon online. Neem de maten van je kind van de hals tot aan het kruis en voeg wat extra centimeters toe voor dat moeiteloze, ruime gevoel dat perfect is voor een pyjama. Plak het patroon van de short met het T-shirt aan elkaar, en je bent klaar om te beginnen.

Voor het gemakkelijk aan- en uittrekken maken we er een ritssluiting in, met een lengte van ongeveer 40 cm. Heb je een langere rits? Wees gerust, ritsen kunnen eenvoudig op maat worden gemaakt. Bekijk gewoon de handige video voor instructies.

Knip de patroondelen uit de tricot stof en geef de zoompjes wat extra ruimte, zoals gedemonstreerd in de video. Meet nu de hals en maak het halsboordje op maat.

Strijk twee repen vlieseline van 2 cm breed op de voorpanden, waar de rits wordt ingezet. (Tip: Gebruik H180 voor de beste resultaten met tricot stoffen.)

Na het op maat maken van de rits, stik je de middenkruisnaad dicht tot waar de rits komt. Bevestig de rits met de rechterkant op de voorpanden en stik ze op de voorpanden.

Stik de middenachternaad en de schouders. Breng nu het halsboordje aan, stik het vast op 1 cm van de midden voor aan de hals, en voeg een subtiel stiksel toe rondom de rits en de hals op een halve centimeter.

Nu nog de mouwen inzetten, de zijnaden en de kruisnaad dichtstikken. En als laatste, gebruik een tweelingnaald om de zoompjes vast te zetten. Het resultaat? Een adembenemende jumpsuit waar jouw kind dol op zal zijn!
 



Login to like> - 1 Likes

Terug

Download Patroontje