Knuffelpopje maken


Knuffelpopje maken



By: christel - Aug. 2, 2023 -




In het filmpje laat ik zien hoe jen een knuffelpopje zelf kan maken. Je kan het gerust even bekijken.

Later kan je de stappen volgen hieronder uitgelegd.

Let wel op: de nummering in het filmpje komt niet rechtstreeks overeen met de stappen hieronder.

Materialen die je nodig hebt:

Stappen:

  1. Plaats de zachte noppen fleece en de tetra stof op elkaar met de goede zijden tegen elkaar. Speld ze vast en stik ze aan elkaar, maar laat een opening over om de stof om te keren.

  2. Neem het bolletje wol en bevestig de draad eraan.

  3. Knip een stuk tricot stof van ongeveer 45x10 cm en vouw het vier lagen dubbel. Knip een ronde vorm uit en stik de lagen aan elkaar, maar laat een opening aan de onderkant. Keer de stof binnenstebuiten en stop het bolletje wol in de ronde opening.

  4. Draai de genaaide panden binnenstebuiten en duw het kopje van de knuffel in de ronde opening van het lijfje. Gebruik de sterke katoenen draad om het kopje strak af te binden, en stop de uiteinden van de draad in het kopje. Naai de opening van het lijfje dicht.

  5. Gebruik dezelfde sterke katoenen draad om de hoeken van het lijfje, de handjes en voetjes van de knuffel vast te naaien. Zorg ervoor dat de draad goed vastzit en stop de uiteinden in.

  6. Bevestig het sierlintje onderaan de muts. Naai de muts dicht en keer hem binnenstebuiten. Trek de muts over het kopje van de knuffel en naai de muts handmatig aan het lijfje vast. Als dit moeilijk gaat door de wol, kun je een tang gebruiken om de naald gemakkelijker door de stof te steken.

  7. Controleer of alles stevig is vastgenaaid en knoop een knoop in de muts om deze op zijn plaats te houden.

Dit lijken de stappen te zijn die je hebt verstrekt voor het maken van het knuffel popje. Zorg ervoor dat je nauwkeurig werkt en de instructies goed volgt om een mooi resultaat te krijgen. Veel plezier met knutselen!

 

 

 

 



Login to like> - 1 Likes

Terug

Download Patroontje